Kjekjøtt
Fra og med høst 2025 vil vi selge kjekjøtt. Kjekjøttet hos oss er fra kasjmirgeiter og boergeiter. Hos oss vil kjea komme til verden tidlig på vårparten. De vil gå med geitemor gjennom hele sesongen frem til slakt på høsten.
På sommeren går de på store beiter, gresser og koser seg. Når det ikke er sesong for beite så går de på fri utegang over store områder, med tilgang på fjøs hvor de kan søke ly når de ønsker det. De fores med høy/rundball som er produsert på egen gård.
Kjekjøtt har en mild smak og beskrives ofte et sted mellom vilt og kalv. Kjekjøtt er proteinrikt og magert kjøtt.
Visste du at:"Kjekjøtt kan nesten kalles en proteinbombe, i alle fall sammenligna med andre typer kjøtt som vi ofte foretrekker før kjeet. Både kylling, svinekjøtt og storfekjøtt har mellom 22 og 24 gram protein per 100 gram råvare, mens kjekjøtt har hele 31 gram"
Vi har til salgs hele eller halve kje frossent. Kjøttet må hentes på gården.
Vi har tre alternativer og alle alternative gjelder om du velger halv eller helt kje.
Kjøttet er partert i koteletter, lår og delt opp bog/sider. Pakket med vakumering 250kr kg.
Ta kontakt ved interesse for kjekjøtt.
Her er linker for inspirasjon til oppskrifter med kjekjøtt:



